Mr. Cleo Reinders

Mr. Cleo Reinders heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Huurrecht – bedrijfsruimte en woonruimte

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mr. Cleo Reinders has registered the following principal (and secondary) legal practice areas in the Netherlands Bar’s register of legal practice areas (rechtsgebiedenregister):

  • Tenancy law – Residential and Commercial premises

Based on this registration, she is required to obtain ten training credits per calendar year in each registered principal legal practice area in accordance with the standards set by the Netherlands Bar.

Over Cleo

Creatief, oplossingsgericht en doortastend. Een advocaat die gaat voor het beste resultaat. Dat is Cleo Reinders. Door deze eigenschappen, haar toewijding en een gezond relativeringsvermogen, heeft Cleo al menig zaak met succes tot een einde gebracht. Daardoor heeft Cleo een loyaal cliëntenbestand opgebouwd. Cliënten die weten hoe Cleo werkt en wat zij voor hen kan betekenen.

Cleo heeft gestudeerd aan de Universiteit Maastricht en aldaar haar master behaald in het profiel Belastingrecht, met aantekening civiel effect.

Na haar universitaire studie heeft Cleo zich meteen gefocust op het privaatrecht. Gedurende een korte periode is Cleo werkzaam geweest als juridisch medewerkster. In mei 2013 is zij toegetreden tot de advocatuur en heeft zij brede ervaring opgedaan in tal van privaatrechtrechtelijke kwesties bij een ander Maastrichts kantoor. In mei 2019 heeft Cleo de overstap naar Leliveld Advocaten gemaakt om hier haar praktijk verder uit te bouwen in het vastgoedrecht, arbeidsrecht en het contractenrecht.

Gezien haar affiniteit met de paardensport behandelt Cleo tevens zaken op het gebied van hippisch recht.

Recente werkzaamheden van Cleo

> zie huur en bouw.

Daarnaast:

  • Succesvol in procedures over (nakoming van) grondruil: ECLI:NL:RBLIM:2016:2724;
  • Nakoming specifieke bepalingen koopovereenkomst onroerend goed: ECLI:NL:RBLIM:2016:10596.
  • Burenrecht: diverse procedures over erfdienstbaarheden: verkrijging en uitleg;
  • Succesvol in een executiegeschil over dwangsomveroordeling verbonden aan overtreding daarvan ECLI:NL:RBLIM:2019:2015.
  • Minnelijke regelingen in vervelende burenzaken over erfgrenzen, overhangende takken en hinder.

Advisering aan zowel huurders als verhuurders met betrekking tot huurprijswijziging, termijnbescherming, wettelijke opzeggingsgronden.

Procedures in non-conformiteitszaken ter zake woningen: verborgen gebreken van vochtproblemen tot krakende daken.
Voorbeeld succeszaak: ECLI:NL:RBLIM:2016:7601 (afwijzing schadevergoeding).

Diverse procedures bij de rechtbank en de RvA over (nakoming van) aanneemovereenkomsten, vanuit zowel aannemers- als opdrachtgeversperspectief.

Adviezen aan zowel werkgevers als werknemers over beëindiging van dienstverbanden met wederzijds goedvinden, juridische check en opstellen vaststellingsovereenkomsten, bijstand van werkgevers en werknemers in individuele ontslagzaken. Onderhandelingen over ontslagvergoedingen.

Non-conformiteitszaken, verborgen gebreken aan het paard. Succes in procedure met betrekking tot door kopers gestelde non-conformiteit dressuurpaard (door mij bijgestane verkoper kreeg gelijk); Opstellen van contracten, waaronder (ver)koopcontracten verkoop sportpaarden.

Blogs van Cleo

  • huur niet betalen

Huur niet betalen door Corona? Lees wat mag

maart 26th, 2020|Reacties uitgeschakeld voor Huur niet betalen door Corona? Lees wat mag

Nu geldt ook voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging dat zij hun vak niet meer kunnen uitoefenen. De horeca was vanaf 15 maart al [...]